Читај ми!

Сузана Трајковић за РТС: Слађаново здравствено стање се погоршало, не добија редовно терапију

Здравствено стање Слађана Трајковића, ухапшеног у јужном делу Косовске Митровице 15. децембра, погоршано је, рекла је његова супруга Сузана за РТС. Указује да је Слађан има хроничне болести - цирозу јетре, воду у плућима и дијабетес.

Сузана Трајковић каже зе РТС да јој је у телефонском разговору супруг Слађан, који се налази у притворској јединици у Подујеву, рекао да се не осећа добро, и да тамо нема адекватно лечење.

Наводи да је Слађан тражио да га одведу у затворску амбуланту, али, како каже, одбили су га.

"Јуче током телефонског разговора рекао ми је, да му је стање јако лоше, већ неколико дана повраћа и има грозницу. Иако је тражио да га одведу у затворску амбуланту, одбили су га", наводи Трајковићева.

"Слађан се бори са дијабетесом, цирозом јетре, водом у плућима"

Указује да је Слађан има хроничне болести - цирозу јетре, воду у плућима и дијабетес због ког су му се отвориле ране на глави и табанима.

"Не добија редовно терапију, и на тај начин хоће психички и физички да га сломе. Приликом последњег одласка лекару пре три недеље, иако је сам лекар захтевао да остане на одељењу, то му није одобрено, јер чувари нису имали одобрење управника", каже Трајковићева. 

Наводи да ће га у среду посетити у затвору у селу Грдовац крај Подујева, а да је за четвртак заказано саслушање сведока.

"У среду идем у редовну посету која му је омогућена и на коју има право", наводи Трајковићева.

"Девет и по година провео у косовској полицији, прошао све провере"

Указује да је њен супруг Слађан девет и по година провео у косовској полицији, те да је пре него је прихватио посао интегрисаног полицајца морао да прође безбедносне провере.

"Од 1999. године, живимо у Бошњачкој махали и никада ниједну ружну реч са комшијама нисмо имали. Мој супруг је ухапшен само зато што је Србин и то после 23 године од краја рата", каже Трајковићева.

"Одлагањем купују време и продужују Слађанову агонију" 

Указује да је Основни суд у Приштини одбио захтев да се њеном супругу, који се налази у притворској јединици у Подујеву, због тешког здравственог стања одреди кућни притвор или лечење у у клиничко-болничком центру у Косовској Митровици.

Подсећа и да је саслушање сведока у случају њеног ухапшеног мужа, бившег косовског полицајца, које је требало да се одржи 6. 8. и 9. фебруара, одложено за 16. овог месеца.  

"У четвртак је заказано рочиште на ком би требало да буду саслушани сведоци тужилаштва, које је већ једном одложено јер сведоци тада нису дошли, сумњам да ће се и сада појавити. Одлагањем рочишта, само купују време не би ли сакупили информације којих нема, јер су измишљени и сведоци и оптужбе. Ово је само куповина времена и продужетак Слађанове агоније", закључила је Сузана Трајковић за РТС.

Одбијена жалба за кућни притвор 

Слађан Трајковић, бивши припадник косовске полиције, који је службу напустио колективно са осталим колегама на северу КиМухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици, под оптужбом да је наводно учествовао у чињењу ратног злочина.

Основни суд у Приштини 16. јануара продужио је Трајковићу притвор на још два месеца.

Због погоршаног здравственог стања Слађана Трајковића, адвокат Дејан Васић почетком фебруара поднео је хитан захтев за његово пребацивање у кућни притвор, или да му се омогући лечење у клиничко-болничком центру у Косовској Митровици, како би могао да добије адекватно лечење. Међутим, тај захтев је одбијен.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво