Читај ми!

Си честитао Вучићу Дан државности: Све чвршће пријатељство две земље

Председник Kине Си Ђинпинг упутио је свом српском колеги Александру Вучићу честитку поводом Дана државности у којој се истиче да су две земље добри пријатељи и партнери који, уз међусобно поштовање и поверење, континуирано развијају сарадњу и да је пријатељство две земље све чвршће.

Вучићу је честитку уручила Чен Бо, објављено на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav", уз фотографије председника Србије и амбасадорке Kине.

У честитки се наводи да под руководством Вучића Србија храбро напредује на путу националног препорода, економског развоја, а да се животни стандард грађана непрекидно побољшава.

"Пријатељство Kине и Србије превазилази планине и океане, временом постаје све чвршће, а наше две земље су добри пријатељи и партнери, који уз међусобно поштовање и поверење, континуирано развијају сарадњу", истиче се у честитки.

Наглашава се да заједничким напорима обе стране односи бележе тренд развоја.

"Области практичне сарадње постају све веће, садржаји све богатији, а то нашим народима доноси просперитет. Заједно радимо на очувању међународне правде, одбрани међународног права и основних принципа међународних односа и активно, руку под руку, одговарамо на историјске промене у свету", стоји у честитки председнка Кине.

Си наглашава да придаје велики значај развоју односа Кине и Србије.

"Спреман сам да са Вама улажим заједничке напоре како бисмо удружено јачали развојне стратегије наших земаља, продубили и ширили међусобно корисну сарадњу у свим областима, али и подигли свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво, у циљу што бољег живота наших народа", закључује се у честитки.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво