Читај ми!

Дачић: ЗСО остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Заједница српских општина остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији и да она мора да буде формирана, и то по договореним принципима, иза којих стоје потписи три стране.

"У Бриселском споразуму из 2013. године је јасно написано шта је ЗСО, то је још детаљније регулисано у споразуму 2015. а потписали смо га, јер је он добар за нашу заједницу на КиМ, рекао је Ивица Дачић за Политику.

Оцењује да споразум није идеалан, али да је у условима у којима смо преговарали о њему, то  максимум који смо могли да издејствујемо.

"То су споразуми који дају нашем становништву у руке све полуге управљања, од економије, развоја, образовања, здравства, па до безбедности и полиције", рекао је министар.

Навео је да су ови споразуми круна учешћа наше државе у дијалогу, уз посредовање Европске уније, која се и сама обавезала да ће потписано бити примењено.

Према његовој оцени, никада није постојао разлог да се споразум не примени, осим упорног одбијања Приштине да га спроведе и неограничене толеранције западних посредника према њиховој деструкцији.

"ЗСО остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији", нагласио је Дачић и додао да она мора да буде формирана, и то по договореним принципима, иза којих стоје потписи три стране.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво