Читај ми!

Петковић: Насиље Приштине над Србима најснажнији аргумент да је ЗСО неопходна

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да не може бити аргумената против Заједнице српских општина, посебно не у тренутку када се на Србе и њихову децу готово свакодневно насрће и пуца, и посебно не од човека који је главни инспиратор и идеолог тог насиља.

Петар Петковић истиче да је насиље које приштински режим предвођен Аљбином Куртијем чини над српским народом на Косову и Метохији најснажнији аргумент у прилог становишту да је Заједница српских општина неопходност и услов опстанка нашег народа у покрајини.

"Разумљив је Куртијев отпор захтевима да се Заједница српских општина формира у складу са надлежностима које јој припадају, према договорима постигнутим у Бриселу, јер она је управо и замишљена као средство одбране од самовоље и шовинизма албанских политичара у Приштини", истиче Петковић.

Указује да су негација воље српског народа, гажење његових права, физичко и правно насиље ендемске појаве на Косову и Метохији, и проблем је, како каже, могуће решити само суштинском променом односа Приштине према дијалогу и постигнутим споразумима.

Истиче да не може бити аргумената против Заједнице српских општина, посебно не у тренутку када се на Србе и њихову децу готово свакодневно насрће и пуца, и посебно не од човека који је главни инспиратор и идеолог тог насиља.

"Куртијеви напади на Заједницу српских општина су врхунски цинизам, јер борба српског народа није натезање око некаквог амандмана у јавној расправи, већ је то борба за голи опстанак. Уосталом Куртијева политика је сама по себи негација права и најогољеније насиље, и то што се он данас крије иза набеђених језичких конструкција само је још један доказ његове бескрупулозности и политичког безобразлука", истиче Петковић.

Указује да је формирање Заједнице српских општина, онако како је то договорено у Бриселу, насушна потреба опстанка и останка српског народа на Косову и Метохији

"Јасно је да је Куртијева шовинистичка идеологија претња миру и стабилности, и зато је формирање Заједнице српских општина, онако како је то договорено у Бриселу, насушна потреба опстанка и останка српског народа на Косову и Метохији", закључио је директор Канцеларије за КиМ.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара