Министри и посланици СНС-а, као и одбори странке дали подршку Вучићу у борби за националне интересе

Више министара, посланика и функционера Српске напредне странке, али и градски и општински одбори напредњака широм Србије пружили су подршку председнику Србије Александру Вучићу у борби за одбрану државних интереса, територијалног интегритета и решавању косовског питања. Истовремено се противе могућности да се председник повуче са функција.

Министар спољних послова и први потпредседник Владе Ивица Дачић изјавио је да је Србија чврсто опредељена за наставак дијалога и за дијалог као једини начин за решавање свих отворених питања, укључујући и питање Косова и Метохије.

"Желим само да још једном нагласим да је Србија чврсто опредељена за наставак дијалога и за дијалог као једини начин за решавање свих отворених питања, укључујући и питање Косова и Метохије. Наравно, у свему томе треба водити рачуна о свим аспектима – и о нашим националним и државним интересима, и такође, о будућности наше земље, како да са што више користи, а са што мање штете дођемо до компромисног решења", рекао је Дачић.

Министар одбране Милош Вучевић поручио је да председник Србије Александар Вучић ради за бољитак своје земље те да га безрезервно подржава да у томе истраје. У објави на Инстаграму, Вучевић је оценио да није лако данас борити се за Србију и њен напредак а бавити се политиком.

"Александар Вучић је баш зато што ради за бољитак своје земље константно на мети издајника, плаћеника и свих оних који стављају своjе интересе испред државних. Председник Србије има моју безрезервну подршку да истраје у сталним притисцима и нападима који додатно долазе и због историјски наjважнијег српског питања – Косова", навео је Вучевић.

Братислав Гашић је изјавио да су притисци и изазови с којима се Србија и председник суочавају ових дана најтежи до сада, као и да Српска напредна странка једино са Александром Вучићем на челу може сачувати мир и стабилност и наставити путем напретка.

"Српска напредна странка и сви ми који смо део ње, морамо јасно и гласно пружити подршку председнику Вучићу и стати уз њега у овим тешким и одлучујућим тренуцима за нашу земљу. За нас предаја није опција", изјавио је Гашић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је да је важно да се сложно и уједињено стане уз председника Вучића како би му се пружила додатна подршка.

И министарка за бригу о породици и демографију и чланица Председништва СНС-а Дарија Кисић изјавила је да пружа подршку председнику Србије Александру Вучићу и изразила уверење да ће он донети најбољу одлуку за наш народ и државу.

"Са тешким и наизглед нерешивим ситуацијама по своју земљу могу да се изборе само храбри, одважни и непоколебљиви, они који своју отаџбину воле изнад свега", написала је Кисићева на Инстаграму.

Подршка посланика и функционера 

Вучићу је подршка стигла од потпредседнице Народне скупштине и функционерке СНС-а Сандре Божић, која је истакла да је Вучић више пута и у најтежим моментима за Србију показао да је, како је рекла, једини способан да води државу и сачува је.

Према речима председника Одбора за контролу служби безбедности и посланика СНС-а Игора Бечића, Вучић је још једном показао своју величину, одлучност и недвосмислену политичку вољу да се дође до решења дијалогом, као најбољом опцијом за све стране јер, како додаје, наметнута решења никада нису водила трајном миру.

Како је рекао члан Главног одбора СНС-а и посланик Александар Марковић, до сада је много пута доказано да државотворна политика коју води Вучић апсолутно нема алтернативу и да је грађани Србије у огромном броју безрезервно подржавају.

"Да бисмо издржали и пребродили све ризике, претње и потешкоће који нам предстоје у наредном периоду, потребно је да се сви ми којима је Србија на првом месту окупимо око заједничког циља и снажно подржимо све напоре Александра Вучића да очувамо кључне државне и националне интересе", поручио је Марковић, који је и заменик председника Одбора за одбрану и унутрашње послове.

Чланица Председништва СНС-а Биљана Пантић Пиља оценила је у саопштењу да је Вучић јасно показао како се бори и воли Србија и да су му држава и грађани на првом месту и зато је на претходним изборима освојио више од два милиона гласова. "Последњих десет година су изграђени километри и километри ауто-путева, направљена је брза пруга, граде се школе, вртићи, болнице. И зато је неприхватљиво говорити о оставци најбољег председника ког је Србија икада имала", рекла је Пантић Пиља.

Вучићу је подршка стигла и од градског одбора СНС-а Београд, са свих 17 београдских општинских одбора.

"Пружамо апсолутну и недвосмислену подршку председнику Александру Вучићу да настави своју борбу за модерну, јаку и стабилну Србију. Политика коју представља председник Вучић је политика мира, просперитета, стабилности, политика која развија наш Београд, гради Србију, представља нас у најбољем светлу свуда у свету, политика која мисли и ради само у интересу грађана", пише у саопштењу београдског одбора СНС-а.

Подршка из Новог Сада, Сомбора, Владимираца 

Градски одбор СНС-a из Новог Сада навео је да, у једном од најважнијих тренутака новије српске историје, пружа пуну подршку Вучићу у вођењу политике која ће, како кажу, обезбедити коначни мир на просторима Косова и Метохије, а истовремено заштитити српски народ и светиње од даљег погрома.

"Напредњаци Новог Сада позивају све актере српске политичке сцене да се у овом одсудном тренутку, када су Србија и њен председник притиснути са свих страна невероватним уценама, ставе под исту заставу и уз јединство које ће показати свету колико српском народу значи јужна покрајина. Борба за мир и територијални интегритет Србије коју води председник Вучић највећи су национални интерес и у томе он не сме да буде сам", наводи се у саопштењу тог градског одбора.

Градски одбор СНС-а Суботице оцењује да би повлачење Вучића са места председника било погубно и са несагледивим последицама за државу и за решавање питања од највећег националног и државног значаја – Косова и Метохије. 

Подршку Вучићу пружа и Градски одбор СНС-а из Сомбора, који је навео да се Србија последњу деценију налази на путу просперитета, да се ради и гради, а све, како су рекли, захваљујући политици коју води председник Србије Александар Вучић и Српска напредна странка.

"Сведоци смо и константних напада оних који Србију желе да виде на дну, те изражавамо сигурност да једино са председником Вучићем наша држава може да сачува мир и стабилност, а све остало би за њу био најцрњи сценарио. У овим посебно тешким данима, када се очекује одговор Србије у вези са решавањем питања Косова и Метохије, сигурни смо да само председник Александар Вучић може донети право решење", наводи се у саопштењу.

И Општински одбор СНС-а Владимирци подржао је Вучића у начину на који руководи државом и стара се о очувању мира и стабилности.

Подршка одбора и у Јагодини, Врбасу, Ковачици, Књажевцу

Градски одбор СНС-а у Јагодини, са председником и народним послаником Николом Радосављевићем на челу, у саопштењу наводи да би последице по земљу уколико би се Вучић повукао са функција председника државе и странке по нашу земљу и народ биле велике.

"Зато молимо председника Вучића да и даље остане на бранику отаџбине, јер нико боље и смелије од њега не зна и не може да води Србију у овим, за Србију најтежим временима у новијој историји. Његов одлазак би значио крај за надања и стремљења милиона људи у Србији који су му својим гласовима дали мандат да води земљу и народ и у добру и у злу", наводи се у саопштењу.

И Општински одбор СНС-а Врбас оценио је да би повлачење Вучића са свих функција изазвало катастрофу са несагледивим последицама по државу и народ Србије.

"Зато молимо председника Вучића да и даље остане ту где јесте, јер нико боље и смелије од њега не зна и не може да води Србију у овим тешким временима. Његов одлазак би срушио наде милиона људи у Србији који су му својим гласовима дали мандат да води земљу и народ и у добру и у злу, то би значило крај за оно за шта смо се годинама заједно борили", наводи се у саопштењу.

Подршку Вучићу пружио је и Општински одбор СНС-а Ковачица, наводећи да снажно верује у политику коју спроводи председник Србије у настојањима да сачува државне интересе и интересе свих народа који живе у Србији, а посебно и српског народа на Косову и Метохији.

"У складу с тим, уверени смо да председник Александар Вучић треба да остане на месту председника Србије и настави да ради за добробит свих нас! Предаја за Србију никада није била опција нити ће бити", наводи се у саопштењу.

И Општински одбор СНС-а Раковица у потпуности пружа подршку председнику Александру Вучићу у, како су навели, његовој борби за Косово и Метохију, и у борби за напредак Србије Вучић ће увек имати апсолутну подршку Раковице.

"Ово су тешка времена за нашу државу, зато и стојимо уз нашег председника. Ни једног тренутка не помишљамо да Српску напредну странку или Србију може да води ико осим њега. Имамо једну отаџбину, а то је Србија. Заједно са Александром Вучићем настављамо борбу за наш народ и нашу земљу", наводи се у саопштењу.

Општински одбор СНС-а Књажевац пружа апсолутну подршку председнику Вучићу у руковођењу наше државе, јер је, како су навели, председник својим неизмерним радом допринео развој свих региона.

"Позивамо све да пруже подршку нашем председнику. Борба за мир коју води председник Вучић највећи је национални интерес и ми нећемо дозволити да буде сам", навео је у саопштењу.

Председнику Србије стигла је подршка и од општинских одбора СНС-а Црвени крст Ниш, Жабаљ, Ковин, Лајковац, Обреновац, Краљево, Смедерево, Врање, Лесковац, Бела Паланка, Велика Плана, Зајечар, Сечањ, Гроцка, Инђија, Пећинци, Крагујевац, Лапово, Мали Зворник, Неготин, Чачак, Љиг, Куршумлија, Богатић. 

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво