Читај ми!

Тамара Вучић у Ирану на првом Међународном конгресу утицајних жена

Супруга председника Србије Тамара Вучић борави у Ирану, где је, на позив прве даме Ирана Џамиле Садат Алам Елхади, имала прилику да учествује на првом Међународном конгресу утицајних жена и да се састане са председником Ирана Ебрахимом Раисијем.

Циљ Kонгреса, на којем су поред Тамаре Вучић учествовале прве даме земаља широм света, јесте да прошири разумевање, интеракцију и синергију утицајних жена, и начини практичан корак ка јачању самопоуздања и достојанства жена и њихове друштвене кохезије.

Тамара Вучић је, на том скупу одржаном у петак, током обраћања на Kонгресу нагласила важност и улогу жена у изградњи заједничке и боље будућности за све и додала да она, као и држава Србија у целини, настоје да подрже дијалог у циљу препознавање моћи и капацитета жена.

На скупу је цитирала речи великог српског песника и дипломате Јована Дучића који је једном написао: "Женска нежност, та чудна сила која је невидљива, али свемоћна, живи у тим слабим створењима, избија из њих у најразличитијим облицима, и ствара и раствара животе и судбине око њих".

Наш задатак јесте, поручила је, да искористимо ту моћ да градимо, негујемо и стварамо, да изградимо добра пријатељства, негујемо разумевање, жељу за променом.

Супруга председника Србије заједно са осталим првим дама и учесницама Kонгреса састала се и са иранским председником Ебрахимом Раисијем и министром спољних послова Хосеином Амиром Абдолахијаном.

Том приликом, Тамара Вучић је пренела поздраве супруга, председника Србије, лидеру и народу Ирана.

Подсетивши да је Србија мала, територијално и по броју становника, али поносна земља која држи до својих принципа, супруга председника Вучића нагласила је важност поштовања традиционалних пријатељстава, какво је пријатељство са Ираном, као и поштовања међународног права, територијалног интегритета и суверенитета свих земаља чланица УН.

У том смислу, захвалила је председнику и народу Ирана на чврстом ставу и непризнавању једнострано проглашене независности Kосова, и пренела спремност Србије за даље развијање сарадње двеју земаља, посебно у области економије, пољопривреде, културе, спорта и образовања.

Тамара Вучић отвориће званично и Српски кутак у Народној библиотеци Ирана.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво