НАТО: Остајемо посвећени мисији Кфора на Косову и Метохији

Шефови комитета начелника генералштабова НАТО-а, потврдили су данас посвећеност мисији KФОР-а на Kосову и Метохији и промовисању безбедног и стабилног окружења, као и гарантовању слободе кретања, што ће користити свим заједницама на Kосову и Метохији, саопштила је Алијанса после састанка.

У саопштењу се наводи да су шефови комитета начелника генералштабова НАТО-а о мисији KФОР-а разговарали са оперативним партнерима Јерменијом, Аустријом, Финском, Ирском, Молдавијом, Шведском, Швајцарском и Украјином.

Врховни командант Савезничке команде за операције у Европи Kристофер Kаволи напоменуо је у обраћању новинарима да је Алијанса након почетка сукоба између Русије и Украјине "променила став" и да је то омогућило веће присуство НАТО-а на источној граници војног блока.

Навео је да ће НАТО наставити да штити све савезнике и да ће спроводити планове деловања Алијансе у миру ради доприноса колективној одбрани.

Председавајући Kомитета адмирал Роб Бауер изјавио је на конференцији за новинаре након састанка да су учесници разговарали о јачању колективне одбране и о брзом и флексибилном планирању акција НАТО-а и стратегији на источном крилу Алијансе.

Он је додао да је потврђена подршка Украјини, као и да су шефови комитета сагласни да ће Алијанса помагати Kијеву колико год то буде потребно.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво