Министарство бира привремени орган Националног савета Албанаца јер нема договора о већини

Национални савет Албанаца наредних 60 дана водиће председник и четири члана које изабере Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, јер на седници те институције, одржаној у петак увече, странке нису могле да се договоре о формирању већине.

Након децембарских избора за чланове Националног савета Албанаца (НСА), странке до истека законског рока у петак у поноћ нису успеле да направе већину и изаберу председника, преноси портал Бујановачке.

Највише гласова на изборима освојила је Партија демократског деловања чију је листу предводио Рагми Мустафи, који је претходне четири године водио Савет, али су ова странка и Алтернатива за промене добиле исти број мандата у Савету, по пет.

За већину је потребно осам гласова у НСА који има 15 чланова.

Покрет за демократски прогрес Шћиприма Муслијуа је са два мандата тражио председничко место, на шта ПДД као победник избора није пристао.

Kако портал незванично сазнаје, два члана Демократске партије Нагипа Арифија, председника општине Бујановц, нису ни присуствовала седници.

"Министарство решењем образује привремени орган управљања из реда чланова Националног савета, водећи рачуна о заступљености изборних листа са којих су изабрани чланови. Привремени орган имаће четири члана и председника које изабере министар Томислав Жигманов и они ће водити Савет 60 дана до нових избора", објаснио је за Бујановачке један од чланова НСА.

Он је додао да је несхватљиво да су се сами Албанци овако поиграли са институцијом веома важном за њихову заједницу, водећи рачуна само о личним интересима, наводи портал Бујановачке.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво