Читај ми!

Османијева са Шолеом: Америчко ангажовање кључно за исход дијалога

Председница у Приштини Вјоса Османи изјавила је "да је појачано ангажовање Америке у дијалогу кључно за обезбеђивање успешног исхода за добробит грађана Косова", оптуживши Београд да је "уз подршку Русије дестабилизујућа сила и претња одрживом миру у региону".

Вјоса Османи је ове наводе пренела делегацији америчког Стејт департмента, коју је предводио високи званичник Дерек Шоле, у пратњи амбасадора САД у Приштини Џефрија Ховенијера, заменика помоћника државног секретара Габријела Ескобара, заменика помоћника секретара за одбрану Спенсера Бојера, као и других представника Стејт департмента и америчке амбасаде.

Османијева је, наводи се у саопштењу њеног кабинета, захвалила Шолеу "за проактивно ангажовање Сједињених Држава у процесу дијалога, истичући да је појачано ангажовање Америке у овом погледу кључно за обезбеђивање успешног исхода за добробит грађана Косова".

"Коначни споразум, који треба да се заснива на међусобном признавању, има за циљ побољшање живота грађана и постизање одрживог и дугорочног мира у региону. Косово је спремно да настави, са пуном посвећеношћу, да буде конструктивна страна, координисана са САД, дајући предлоге који доприносе постизању таквог споразума", навела је Османијева.

Говорећи о најновијим дешавањима на КиМ и региону, Османијева тврди да наводно "Србија уз подршку Русије наставља да буде дестабилизујућа сила и претња одрживом миру у регион".

Османијева је у сусрету са високом америчком делегацијом, потврдила "историјско и нераскидиво партнерство између САД и Косова, тако да је управо ово јака основа за повећање сарадње у војној и економској области".

У саопштењу се додаје да су Османијева и Шоле потврдили одличне односе са Сједињеним Америчким Државама – "главним савезником Косова, као и посвећеност даљем јачању сарадње".

Висока америчка делегација састала се у Приштини и са премијером Аљбином Куртијем.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара