Читај ми!

Боцан-Харченко: Подршка Запада заоштрава сукоб на КиМ, застрашујући напади током божићних празника

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је да подршка Запада доводи до заоштравања конфликта у Украјини и у, како је рекао, "непризнатој републици Косово".

У саопштењу руске амбасаде у Београду коју потписује Боцан-Харченко наводи се да су неколицина представника ЕУ који су, чини се, покушали да коментаришу злочине на КиМ, заташкавају околности онога што се догодило.

Деле одговорност за наставак политике Приштине застрашивања српског становништва и последично, њиховог протеривања са ове територије", наводи се у саопштењу достављеном агенцији Тас.

Исто тако, Запад затвара очи пред трагедијом у Донбасу и варварским гранатирањем цивила од стране украјинских радикала, истакао је Боцан-Харченко.

"Кијевски режим је убио много деце из оружја које су испоручиле Сједињене Државе и земље ЕУ. Нехуманост Запада је неограничена, као и широко распрострањено уживање у свирепости њихових штићеника", оценио је руски амбасадор у Београду.

Према његовим речима, серија етнички мотивисаних напада локалних Албанаца на Србе на Косову и Метохији током божићних празника, међу којима је и једно 11-годишње дете, је алармантна и застрашујућа.

"Приштински радикали, предвођени локалним премијером Куртијем, настављају да подстичу србофобична расположења под пасивним оком Запада. У том контексту, желим да напоменем да је одбијање снага Кфора да удовоље захтеву Београда да пошаљу српске полицајце и војнике на Косово да осигурају безбедност сународника по Резолуцији 1244 Савета безбедности УН бесрамно пренето 6. јануара увече, непосредно после напада косовског Албанца на српску децу", закључио је Боцан-Харченко.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара