Читај ми!

Брнабићева у Дубаију: Очекујем у наредна три месеца споразум о слободној трговини

Премијерка Ана Брнабић наставила је посету Дубаију састанком са министром за вештачку интелигенцију Уједињених Арапских Емирата Омаром ел Оламом. Радићемо на томе да у наредна три месеца потпишемо споразум о слободној трговини са УАЕ, рекла је Брнабићева.

Премијерка Брнабић борави у дводневној посети тој блискоисточној држави, а планирано је да се током дана састане и са министром за развој и будућност као и са шефом државних служби.

"Очекујем, надам се и радићемо на томе да у наредна три месеца потпишемо споразум о слободној трговини са УАЕ, што ће много допринети да имамо још бољу привредну сарадњу која у овом тренутку није тако скромна, али јесте далеко испод онога што су наши потенцијали", рекла је премијерка Брнабић. 

Михаило Јовановић, министар за телекомуникације и информисање, истче да се главне теме разговора подударају са амбицијама наше владе: дигитализација, развој вештачке интелигенције и развој биоинформатике.

"Причали смо о плановима како да у тим сегментима унапредимо сарадњу две земље, у развоју вештачке интелигенције и њеној примени како у развоју науке, тако и у коришћењу од стране стартапа", рекао је Јовановић.

Такође, разговарали су, како истиче, о БИО4 кампусу и плановима за почетак изградње овог кампуса.

"У Србији се сада ради на измени Закона о странцима. Желимо да олакшамо улазак странаца у нашу земљу, да направимо потпуно електронску услугу и омогућимо преко портала електронске услуге свима који желе да дођу у Србију да за само неколико сати добију одговарајућу визу или дозволу за боравак", каже Јовановић. 

Током јучерашњег дана, премијерка је имала прилику да разговара и са председником Интерпола генерал-мајором Ахмедом Насером ел Раисијем, као и са министром за кабинетске послове у Влади УАЕ, Ел Гаргавијем.

Ана Брнабић и председник Интерпола Ел Раиси констатовали су, на јучерашњем састанку у Дубаију, да постоји висок степен сарадње Србије и Интерпола и договорили се да се ради на њеном додатном унапређивању. 

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара