Читај ми!

Скупштина Србије, наставак расправе о државним службеницима

Посланици у Скупштини Србије наставили су рад расправом о изменама закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис и изменама закона о државним службеницима.

Изменама закона о финансирању јавних сервиса предвиђа се да се за годину дана продужи финансирање РТС и РТВ кроз таксу која се наплаћује кроз рачун за струју.

Када је реч о изменама закона о државним службеницима, предвиђа се одлагање примене за две године, јер би у случају расписивања јавног конкурса за запослење службеника на одређено време због повећаног обима посла, од 1. јануара државне службе остале без запослених за чији рад би било неопходно расписивање конкурса.

Парламент је у четвртак почео заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 21. дневног реда седнице, међу којима су и међународни уговори, давање сагласности на финансијске планове независних регулатрних тела, али и избор председника судова и судија који се први пут бирају на ту функцију.

Законе су образлагали министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, министарка правде Маја Поповић, Вукица Кужић и Гордана Вељовић из Високог савета судства, као и представник предлагача Верољуб Арсић и известиоци одбора Оља Петровић и Небојша Бакарец.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се