Читај ми!

Срби четрнаест дана на барикадама; Петковић: Списак за хапшење председникове породице саставио лично Курти

Барикаде су и даље на главним магистралним правцима на северу Косова и Метохије. У близини Бањске припадници специјалне јединице полиције поставили су пункт за контролу возила и путника. Српска листа саопштила је да је Приштина објавила нову листу за прогон Срба, као и да се на њој налази скоро комплетно руководство те листе. Како наводе, на листи су и виђени Срби са Косова и Метохије, али и брат и син председника Александра Вучића. Списак за хапшење председникове породице саставио је лично Аљбин Курти, поручује директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Срби су јуче на мирном протесту у Рудару захтевали повлачење специјалних снага косовске полиције и ослобађање ухапшених Миљана Аџића, Дејана Пантића и Слађана Трајковића.

Са Пантићем, који се налази у бази специјалне полиције на Јарињу, породица се још није ни чула ни видела. С њим је разговарао његов адвокат Љубомир Пантовић, коме је рекао да жели да чује породицу, али да је јако узнемирен оптужбама које му стављају на терет.

Председница владе Ана Брнабић рекла је, коментаришући протест Срба у Рудару, да су Срби на Косову и Метохији на ивици стрпљења, ивици снаге и да су покушали данас да на најлепши могући начин апелују на све међународне партнере да искажу разумевање за њихове проблеме.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља рекао је да Приштина чека да Кфор реагује и уклони барикаде на северу КиМ, те да ће их у супротном уклонити полиција.

Директор Канцеларија за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је Свечља потврдио колико се боји српске снаге и слоге, а из Српске листе саопштавају да његове претње неће уплашити Србе на барикадама. 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се