Читај ми!

Вучић: Увек ћу пружити подршку Србима на КиМ, нећу се крити од великих и моћних у свету

Председник Србије Александар Вучић поручио је Србима на КиМ пред велики народни и демократски протест у Рудару код Звечана, да ће им увек пружати подршку и да се неће крити од великих и моћних у свету. Увек ће бити и довољно одговоран, додао је, да их позове да буду сталожени и чувају мир.

Александар Вучић је у видео-обраћању, објављеном на Инстаграму, рекао да ће на велики протест Срба са КиМ доћи Срби и са севера и са југа и из свих средина где Срби на КиМ живе.

"Срби не траже много, траже само оно што припада свим цивилизованим људима у Европи. На шта сви други имају право, само је Србима ускраћено. Да буду слободни, да имају право да се крећу, да иду у школе и болнице, да чувају животе и перспективу своје деце. Траже да буду пуштени на слободу они који су неправедно без икаквог разлога ухапшени, притворени. Траже да се повуку они који су са дугим цевима дошли без права да окупирају север КиМ", истакао је Вучић.

Он је навео да Срби траже и да се укину листе за хапшење које је режим у Приштини направио само зато што су се Срби политички супротставили њиховом терору.

"А за повратак у институције, дакле то је нешто друго од уклањања барикада, траже формирање Заједнице српских општина, што је био први услов у Бриселском споразуму. За све то ћу им, као председник Србије, увек пружити подршку. Увек ћу им пружити подршку, и нећу се крити од великих и моћних у свету", нагласио је Вучић.

Поручио је и да ће увек бити довољно одговоран да их позове да чувају мир, сачувају сталоженост, трпељивост и стрпљење.

"Јер, мир је у највећем интересу Срба и Србије и нашег народа на КиМ. Живео српски народ на Косову и Метохији, живела Србија", закључио је Вучић.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво