Читај ми!

Одржан протест код Звечана, Срби на северу КиМ 13 дана на барикадама

Срби са севера Косова и Метохије већ 13. дан на барикадама. Поручују да ће их уклонити када Приштина ослободи Дејана Пантића, Миљана Аџића и Слађана Трајковића и када са севера повуче специјалне снаге косовске полиције. У месту Рударе на северу одржан је велики протест Срба, уз поруку да им нико не може одузети Косово и Метохију. Уочи протеста, косовска полиција поставила је блокаде на магистралном путу.

Срби који протестују на барикадама на северу Косова и Метохије не одустају од својих захтева – траже да се ослободе ухапшени Дејан Пантић, Миљан Аџић и Слађан Трајковић и да се са Севера повуку специјалне снаге косовске полиције.

У месту Рударе код Звечана одржан је велики протест, уочи којег је косовска полиција на магистралном путу Митровица–Лепосавић успоставила пунктове за возила. Разлог је, како је саопштено, да би се гарантовало кретање и слобода кретања за све без разлике, као и спречавање криминалних активности и кријумчарења уопште.

"Управљање и контрола безбедносне ситуације и даље је приоритет косовске полиције и улажу се максимални напори да се већ за неколико дана превазиђе напета ситуација на северу Митровице", додаје се у саопштењу.

Док се чека да Кфор одлучи о захтеву Београда за повратак до 1.000 припадника српских снага, председник Александар Вучић да се очекује да одговор Кфора буде негативан. Председница владе позвала је цивилни сектор да се укључи у заштиту права Срба у јужној покрајини.

У међувремену, шеф Канцеларије Европске уније у Приштини Томаш Суниог оценио је да Заједница српских општина не би била моноетничка, јер у општинама које би њеним оснивањем биле обухваћене, живе и друге заједнице. Заједница би, наглашава Суниог, требало да буде формирана у складу са Бриселским споразумом, али и у складу са одлуком косовског парламента, који је тај споразум ратификовао.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво