Читај ми!

Брнабић: На ивици смо оружаног сукоба због потеза Приштине

Премијерка Ана Брнабић позвала је невладине организације, које су део Националног конвента да се огласе поводом тортуре коју проживљавају Срби на Косову и Метохији.

Ана Брнабић је, на седници Националног конвента о ЕУ у Скупштини Србије, истакла да у овом тренутку сви треба да дају све од себе да се сачува мир на Косову и Метохији.

"Ми смо на ивици оружаног сукоба захваљујући једностраним потезима Приштине. Организације цивилног друштва, молим вас да се огласите поводом тортуре коју проживљавају Срби на КиМ. Морамо заједно да сачувамо мир", поручила је Брнабић.

Упитала је где је на европском континенту могуће да 12 дана немате информацију о ухапшеном човеку, наводећи да је реч о Дејану Пантићу.

"Нико не зна где је, не зна се да ли је примио терапију. Породица не може да се чује са њим. На све то се јавља шеф Еулекса који каже да не знају где је. А шта ви радите на КиМ? Колико је то вама људски у реду", упитала је премијерка.

Подсетила је да је хапшење Дејана Пантића, поред очувања Бриселског споразума и формирања Заједнице српских општина, разлог због чега су Срби на барикадама.

"Колико год да се разликујемо треба да инстистирамо на људским правима и да дамо шансу миру. Другачије ће реаговати када чују вас. Молим вас, то су ствати које су нам важне за мир и европске интеграције", истакла је Брнабић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво