Читај ми!

Шест пријава за ванредне изборе за председнике општина на северу КиМ

За ванредне изборе за председнике општине Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић пријавило се шест политичких субјеката и самосталних кандидата, саопштено је из Централне изборне комисије у Приштини.

"Грађанска иницијатива Митровица" пријавила се са својим кандидатом на изборима за председника општине Северна Митровица, Демократска партија Косова доставила је имена четири кандидата за изборе у све четири општине, Партија косовских Срба пријавила се са својим кандидатом на изборима за председника општине Лепосавић. Међу пријављенима је и један независни кандидат.

Покрет Самоопредељење има кандидате у све четири општине, Грађанска иницијатива "Српски опстанак" пријавила се са кандидатом на изборима за председника општине Северна Митровица.

Ванредни избори ће бити одржани 18. децембра, а након пријема пријава ЦИК ће обратити надлежним институцијама ради провере кандидата да ли су у складу са Законом о општим изборима.

Према роковима које је одобрио ЦИК, до 28. новембра биће донета одлука о потврђивању политичких субјеката и кандидата.

Ванредни избори за председнике четири северне општине одржавају се пошто су Срби у том делу КиМ одлучили 5. новембра да колективно напусте косовске институције, незадовољни политиком и одлукама владе у Приштини.

Оставке су поднели председници општина, затим, одборници и председници локалних скупштина, судије, тужиоци и административно особље, полицајци, особље локалних администрација и други.

Представници Српске листе поднели су оставке на десет посланичких места у косовској скупштини, али их је 17. новембра заменило преосталих девет кандидата са исте изборне листе, те један са изборне листе Грађанске иницијативе за слободу, правду и опстанак.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво