Читај ми!

Графит УЧК у селу Сушица, Канцеларија за КиМ упозорава да се застрашује српски народ

На бандери, у селу Сушица надомак Горње Гуштерице, данас је освануо графит који слави терористичку организацију УЧК. Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овај инцидент и упозорава да је овде реч о наставку сталних настојања да се наш народ на КиМ застраши и да се међу Србе додатно унесе неспокојство и немир.

Канцеларија апелује да се са том праксом сместа престане, како већ осетљива и крхка безбедносна ситуација у покрајини не би била још више нарушена.

Реалност је да на терену имамо све учесталије инциденте усмерене према Србима - некада они имају драстичне облике имовинских и кривичних деликата, а некада су то сасвим неприкривени изливи мржње, као у овом случају, у селу Сушица, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје се да се у тренутку када се пред српским народом у Покрајини налазе бројни изазови, они којима није стало до мира и напретка, учиниће све да изазову тензије.

"Зато апелујемо на Србе да не наседају на провокације, а очекујемо да полиција и остали безбедносни чиниоци на Косову и Метохији предузму видљиве и одлучне кораке како би расветлили овај и све дуге инцдинте и казнили одговорне", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво