Читај ми!

Вучић данас на отварању Генералне дебате УН

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас у Њујорку отварању Генералне дебате светских лидера, у оквиру 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, која ће трајати до 26. септембра.

Александар Вучић присуствоваће у 15 часова отварању Генералне дебате и говору који ће одржати амерички председник Џозеф Бајден, а након тога га очекују бројни билатерални сусрети, укључујући састанке са председником Гватемале Едуардом Фаљом и савезним канцеларом Аустрије Карлом Нахемером.

Вучић ће присуствовати и неформалном ручку који за лидере Западног Балкана приређује шеф дипломатије ЕУ Жозеф Борељ, а после подне по њујоршком времену састаће се са генералним секретаром УН Антонијом Гутересом.

Иначе Вучић се у понедељак састао са копредседавајућом српског кокуса, конгресменком Клаудијом Тени, с којом је, како је саопштено, разговарао о бројним регионалним и глобалним питањима.

Председник Србије ће се, према последњим изменама листе говорника на Генералној дебати, обратити 21. септембра у поподневној сесији као девети говорник, око 18.00 часова по америчком времену, а пре њега ће се видео поруком обратити председник Украјине Володимир Зеленски.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво