Читај ми!

Ардита Синани саветница Аљбина Куртија за Прешево, Медвеђу и Бујановац

Премијер у Приштини Аљбин Курти именовао је Ардиту Синани за политичку саветницу за Прешево, Медвеђу и Бујановац, објављено је на сајту владе и наведено да је то први корак ка формирању Канцеларије за те три општине.

Канцеларија ће бити у саставу кабинета премијера, а њоме ће координирати Ардита Синани.

Додаје се да ће канцеларија бити у функцији побољшања положаја Албанаца у тим општинама, одржавања добрих односа и повећања институционалне сарадње за заштиту и унапређење њихових права, као потреба и нужност времена.

Ардита Синани била је председница општине Прешево. Одлуком локалне скупштине смењена је а на ту дужност изабан Шћиприм Арифи са којим чланови актуелне владе у Приштини одбијају званичне контакте.

Када су овог месеца заменик премијера Бесник Бисљими и министарка просвете Арберие Нагавци обишли општине југа централне Србије нису посетили и Прешево. Према речима Шћиприма Арифа, овај намерни пропуст има дужу историју.

Арифи је тада рекао да се гнев Куртијеве владе, који је, према његовим речима, подстакао министар Љибурн Аљиј, појавио када је постао градоначелник Прешева, свргавајући Ардиту Синани.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво