Читај ми!

Изабрани председници одбора за рад и социјална питања и одбора за људска и мањинска права

Посланица са листе “Александар Вучић – Заједно можемо све“ Сандра Божић изабрана је за председницу скупштинског Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва. Баћевац поново на челу Одбора за људска и мањинска права.

Сандра Божић је на седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену одговорност и смањење сиромаштва поручила да је уверена да ће тај одбор одговорити на потребе грађана.

"Надам се да ћемо и у будућем периоду, а знам да је овај одбор итекако квалитетно и добро радио, наставити у истом маниру и да ћемо одговорити ономе што су потребе грађана", рекла је Божић.

За њену заменицу изабрана је Драгана Ракић из посланичке групе "Демократска странка - ДС".

За председника скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова данас је изабран Муамер Баћевац из посланичке групе Социјалдемократске партије Србије, који је и у претходном сазиву био на челу тог одбора.

Баћевац је на данашњој седници захвалио на указаном поверењу и пожелео успешан рад свим члановима овог одбора који је у претходном сазиву, како је рекао, био један од најактивнијих.

"Овај одбор је имао и свој пододбор који се бавио посебно проблемима ромске мањине и надам се да ћемо и на том пољу урадити још пуно тога. Усвојили смо и два изузетно битна закона о родној равноправности и унапредили Закон о спречавању насиља у породици и јако пуно радили са независним институцијама", рекао је Баћевац.

Додао је да верује да све посланичке групе делегирају људе који су веома искусни и имају велику жељу да учествују у решавању проблема у области људских и мањинских права и равноправности полова.

За његовог заменика, на седници одбора, изабрана је Наташа Тасић Кнежевић из посланичке групе "Александар Вучић - Заједно можемо све".

Седници је, до избора председника, председавао најстарији члан одбора што је у овом случају Нада Мацура из посланичке групе "Александар Вучић - Заједно можемо све".

Ових дана је у току формирање скупштинских одбора у новом скупштинском сазиву.

Јуче је формиран Одбор за дијаспору и Србе у региону, са председницом Милицом Ђурђевић Стаменковски, као и Одбор за здравље и породицу чији ће председник бити специјалиста урологије, примаријус и доктор медицинских наука Дарко Лакетић, иначе доцент на Институту за анатомију Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Лакетићев заменик биће лидер Двери Бошко Обрадовић.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара