Читај ми!

Милош Јовановић председник Одбора за одбрану и унутрашње послове

Милош Јовановић из посланичке групе "НАДА-Нови ДСС-ПОКС" убудуће ће бити председник скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове, одлучено је на седници тог одбора.

За заменика је изабран Александар Марковић из Српске напредне странке, који је у претходном сазиву био председник овог тела.

За избор Милоша Јовановића гласало је 16 чланова одбора, а за Марковића 15.

Седницом је до избора председника одбора председавао најстарији члан одбора Милорад Хаџи Стошић из посланичке групе "ПУПС - солидарност и правда".

Јовановић је рекао да му је част што је владајућа већина прихватила да води Одбор за одбрану и унутрашње послове.

"Овај одбор је важан сам по себи, а нажалост у нашој земљи с обзиром на геополитичку ситуацију у којој се налазимо добија још више на значају, а с обзиром на период који на очекује верујем да ће бити још значајнији", рекао је Јовановић.

Додао је да верује да ће, обзиром на састав одбора, сви чланови радити и сарађивати јако добро.

Током седнице посланик Борко Пушкић из посланичке групе "Српски покрет Двери - Патриотски блок" предложио је да Одбор за одбрану и унутрашње послове, имајући у виду ситуацији у каквој се налази Србија, а нарочито КиМ и наш народ на том простору, иницира да се врати редовно служење војног рока.

"То нам је заиста преко потребно. Треба да се поносимо јаком војском јер је то еквивалент јаке државе и сигурност за наша поколења, а пре свега за Србе на КиМ", рекао је Пушкић.

Јовановић је на то рекао да одбори нису ти који воде политику, нити је то њихова фунција, али да ће у оквирима својих надлежности "промовисати неке ствари".

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се