Читај ми!

Ракић са шефицом УНМИК-а: Дијалог нема алтернативу

Значај конструктивног приступа у решавању многих проблема који оптерећују нормално функционисање српске и осталих невећинских заједница, као и неопходност наставка дијалога Београда и Приштине и решавање отворених питања на путу бољих односа између српског и албанског народа, теме су о којима је данас, министар за заједнице и повратак Горан Ракић, разговарао са шефицом Мисије Уједињених нација у Приштини (УНМИК) Каролин Зијаде.

"Живимо у јако изазовном времену у коме сви морамо да покажемо максималну озбиљност како би утицали на пре свега нестабилну безбедносну ситуацију и избегли све оно што може додатно да је угрози. Ми улажемо максималне напоре да све несугласице решимо на начин да обе стране буду задовољне и за тако нешто нам је потребно разумевање свих релевантних фактора", рекао је Ракић, а саопштено из његовог кабинета.

Истакао је да трајни мир нема алтернативу и да се на њему мора инсистирати и радити константно.

"Имамо учестале инциденте и нападе на Србе, угроженост њихове имовине и објеката Српске православне цркве, што показује у коликој је мери она угрожена", навео је Ракић.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара