Коалиција "Слобода" кампању почела на месту где је убијен Оливер Ивановић

Кандидаткиња коалиције "Слобода", која учествује на предстојећим косовским изборима, Рада Трајковић започела је кампању у Косовској Митровици на месту где је убијен Оливер Ивановић и најавила да ће просторије његове странке бити претворене у меморијални центар.

Предизборна кампања на Косову и Метохији је званично почела, а кандидаткиња коалиције "Слобода" Рада Трајковић обратила се медијима и најпре извинила породици Оливера Ивановића зато што су желели да се његово име не користи у предизборној кампањи.

"Морају и они да разумеју, Оливер након мучког убиства није више само њихов. Оливер је свих људи који презиру злочин и који траже правду и слободу", рекла је Трајковићева.

Истакла је да би у 21. веку требало да буде нормално говорити слободно.

"Убити човека само зато што је говорио је велики злочин. Успоравати истрагу је исто тако злочин, али штитити злочинца је злочин над злочинима", нагласила је Трајковићева.

Најавила је и да ће зграда у којој се налазило седиште Ивановићеве странке постати меморијални центар који ће окупљати младе људе у потрази за слободом.

"Дошла сам да вам са овога места кажем да ће ова кућа у којој је радио и највећи део времена проводио Оливер, та кућа из које је излазила слобода, разумевање и поруке суживота за све људе на протору Косова и Метохије, постати меморијални центар, када оду људи као што су они на челу Српске листе", истакла је кандидаткиња коалиције "Слобода".

Трајковићева је рекла и да се на месту где је Оливер Ивановић убијен осећа дух слободе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се