Дачић са шефом француске дипломатије и другим званичницима

Првог дана генералне дебате 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација министар спољних послова Ивица Дачић, имао је велики број сусрета са високим светским званичницима.

Ивица Дачић је приликом краћих сусрета разменио мишљења о билатералним односима са званичницима више земаља, као и о најважнијим мултилатералним питањима.

Министар Дачић се срео са министром иностраних послова Француске Жан-Ивом ле Дријаном, министром иностраних послова Монголије Дамдином Тсогтбатаром, министром иностраних послова Танзаније Паламагамбом Кабудијем, министaрком иностраних послова Намибије Нетумбо Нанби Ндаитвом и министром Сент Китс и Невиса Марком Брентлијем.

Дачић се састао и са генералном секретарком Организације карипских држава (ACS) Џун Сомер.

Шеф српске дипломатије истакао је да се однос Републике Србије са карипским регионом развија у жељеном правцу на задовољство Србије и бројних држава региона.

Министар спољних послова Србије је у уторак разговарао са шефовима дипломатија Киргистана и Парагваја.

Дачић је министра иностраних послова Парагваја Антониа Риваса Паласиоса информисао о актуелној сутуацији у Србији и региону, као и застоју у дијалогу између Брограда и Пристине, захваливси на принципијелнојој позицији Парагваја у вези са питањем КиМ.

Паласиос је захвалио на информацијама и потврдио да се позиција Парагваја у вези са овим питањем неће мењати, саопштио је МСП.

У разговору са шефом дипломатије Киргистана Ћингизом Аидабековим, обострано су потврђени добри и пријатељски односи између две земље и спремност на унапређење билатералне сарадње и интензивирање политичког дијалога.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се