Поповић: Од времена Немањића нисмо имали боље односе са Русијом

Никада посета ни једног државника из Србије није изазвала тако велики публицитет у руској али и међународној јавности као посета председника Вучића Москви, каже за Танјуг министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Ненад Поповић је оценио да Србија у својој историји још од времена Немањића није имала овако добре и блиске односе са Русијом, а вест о посети председника Александра Вучића Москви била је пуна три дана ударна вест на свим најважнијим руским медијима.

"Између два председника створио се однос великог поштовања и разумевања. Путин је персонификација лидера који води самосталну и независну политику на челу Русије. Зато он показује велико поштовање према нашем председнику Вучићу који води исту такву политику на челу Србије", каже Поповић.

Напомиње да се борба за слободу и независност увек препознаје и поштује.

На радном састанку два председника у Кремљу, којем су присуствовали сви министри из српске делегације, као и руски министри и саветници председника Путина, разговарало се о свим најважнијим темама од интереса за две државе, објашњава Поповић.

"Наш председник је поновио став да Србија никада неће увести санкције Русији и да остаје привржена својој позицији војно неутралне државе. Више од 25 година сам присутан у Русији и могу да потврдим да председник Путин одржава овакве састанке и гради овакве односе само са веома малим бројем државника које Русија види као своје искрене савезнике и пријатеље", истиче Поповић.

Поповић додаје и да је лично веома поносан што је учествовао на историјском сусрету два председника у Кремљу и што је имао прилику да види колико је велико поштовање које према председнику Србије гаји цео руски државни врх.

"Цела Србија треба да буде срећна и поносна због пријатељства које смо изградили са Русијом, а највише захваљујући личном односу председника Вучића и Путина", истиче министар Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије