Стефановић: Јеремићева "борба" против корупције срећом прошлост

Министар унутрашњих послова и функционер СНС-а Небојша Стефановић изјавио је да тврдње Вука Јеремића да је борба против корупције и криминала лажна и да се људима због неоснованог хапшења исплаћују огромне одштете не само да представљају бруталне неистине, већ показују да председник Народне странке вероватно мисли да време када је он био на власти још није прошло.

"Можда због пуког незнања, а можда и због жеље да свесно обмане јавност, Јеремић очигледно мисли да су њихове методе 'борбе' против криминалаца и даље актуелне. На срећу грађана Србије, а на његову жалост, то време је прошло" истакао је Стефановић.

"Да бих показао какве су оптужнице подизане пре 2012. године, навешћу само неколико примера када је из буџета Републике Србије, тачније од новца свих грађана, због немара и привидне борбе против криминала, исплаћено више стотина милиона динара окривљенима и њиховим браниоцима", додао је Стефановић.

Стефановић је за Танјуг наводи пример "стечајне мафије" у коме је суд одредио да се окривљенима и њиховим браниоцима, на име накнадна трошкова кривичног поступка, исплати 285 милиона динара, јер је тај поступак, који је започет крајем 2006. године, окончан доношењем ослобађајуће пресуде.

Такође, у случају "саобраћајне мафије" суд је досудио да се окривљенима и њиховим браниоцима исплати око 24 милиона динара, додао је Стефановић.

"Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду прошле године донело је ослобађајућу пресуду Сретену Јоцићу коме је по налогу суда морало да буде исплаћено 11 милиона динара. Овај поступак је започет 2009. године", рекоа је Стефановић.

"Због неутемељених оптужница и Михаљу Кертесу је морало да буде исплаћено 23 милиона динара, пошто је судском одлуком одбијена оптужба у случају који је започет 2007. године" указао је Стефановић.

Према његовим речима, то су само неки од примера који показују колико су "озбиљно приступали борби против криминала и корупције Јеремић, Јанковић, Ђилас и њима слични док су владали Србијом".

За разлику од њиховог времена, истиче Стефановић, полиција се сада у сарадњи са надлежним тужилаштвима искрено бори са свим криминалцима.

"Више нема заштићених и селективних хапшења. Време владавине Демократске странке када озбиљни криминаци не само да нису хапшени, већ су били угледни грађани и највећи инвеститори у Србији је прошло. Сада се хапшења не завршавају правоснажним ослобађајућим пресудама" поручио је министар унутрашњих послова.

Јеремић је раније рекао да је Виши суд у претходне две године био у блокади 714 дана због 26 милиона динара које би требало да се исплате онима који су хапшени "на правди Бога".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије