Вучић са Лијем – "Кина је земља којој Србија верује"

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио новогодишње честитке кинеског председника Си Ђинпинга и премијера Ли Кећанга, уз жеље за успех, просперитет и благостање Србије и српског народа.

Председник Вучић и амбасадор Ли су разговарали о конкретним корацима за наставак сарадње двеју земаља, наведено је у саопштењу из Председништва.

Овом приликом је председник Вучић замолио амбасадора Лија да државном врху НР Кине пренесе велику захвалност за интересовање које кинески партнери показују за РТБ "Бор".

Двојица саговорника размотрили су планове за изградњу индустријског парка, као и заједничке инфраструктурне пројекте. Тема разговора је била и успешно пословање "Железаре Смедерево".

С тим у вези је председник Вучић још једном изразио захвалност кинеском председнику Сију за подршку и помоћ у приватизацији те Железаре и очувању радних места.

"Кина је земља којој Србија верује и којој остаје поштен, веран и лојалан партнер", рекао је председник Вучић и додао да Србија високо цени то што Кина поштује њен територијални интегритет и независност.

Српски председник је нагласио да је Кина у међународној арени веома поуздан савезник свим земљама у свету које држе до поштовања међународног права и норми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије