Српска листа негира да разговара са Приштином о формирању војске

Српска листа одбацила је све инсинуације о томе да њихови представници са властима у Приштини преговарају о трансформацији косовских безбедносних у војне снаге и поручују да је њихов став у вези с тим јасан и непромењив.

У саопштењу достављеном медијима се наводи да Српска листа није, нити ће променити став када је у питању формирање тзв. војске Косова.

Поводом изјаве заменика косовског министра одбране, Агима Чекуа, који је раније данас рекао да се са Српском листом разговара о трансформацији косовских безбедносних снага у војску, из Листе поручују да председник Горан Ракић и сви посланици и чланови неће подржати формирање некаквих снага које помињу поједини албански представници.

"Понављамо још једном наш став – КФОР је једина легална и легитимна војна формација која делује на Косову и Метохији, у складу са резолуцијом СБ УН 1244 и сагласности Београда", поручују из Српске листе.

Истовремено, Листа обвештава грађане да са представницима и члановима Српске листе на ову тему нису вођени никакви разговори и "ми такву могућност одбацујемо", јер је, како наводе, њихов став врло јасан и непроменљив.

"А они који говоре да су причали са представницима Српске листе, уместо што паушално дезинформишу јавност, нека кажу са ким су такве водили разговоре".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије