Дачић и Ћо: Добри односи Србије и Републике Кореје

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и шеф делегације Министарства спољних послова Републике Кореје Ћо Хјун, изразили су задовољство због добрих односа између две земље и потврдили спремност за њихово даље унапређење, посебно у области економије.

Ивица Дачић је упознао корејску страну са актуелном ситуацијом у Србији, посебно на КиМ и са током дијалога између Београда и Приштине, саопштило је Министарство спољних послова.

Државни секретар Ћо Хјун, који предводи делегацију Републике Кореје, изразио је разумевање и подршку ставовима Србије у погледу решавања питања КиМ дијалогом и консензусом.

Поред тога, детаљније је информисао шефа српске дипломатије о актуелној ситуацији на Корејском полуострву.

Констатована је потреба даљег унапређења дијалога на високом политичком нивоу и поновљени су позиви за посете највиших званичника две земље у наредном периоду, нарочито у светлу обележавања 30. годишњице од успостављања дипломатских односа између Републике Србије и Републике Кореје 2019. године.

Позитивним су оцењене досадашње корејске инвестиције у Србију, где је посебно издвојен рад компаније "Јура".

Са корејске стране су најављене нове инвестиције и даље интензивирање економске сарадње Републике Кореје са Републиком Србијом.

Делегација Министарства спољних послова Републике Кореје борави у посети Србији од 3. до 5. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво