Делегација СНС-а на Политичкој скупштини ЕПП-а у Бриселу

Интернационални секретар и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић предводила је делегацију СНС-а која је 4. и 5. децембра учествовала на Политичкој скупштини Европске народне партије (ЕПП) у Бриселу, саопштили су напредњаци.

Током дводневне Политичке скупштине разговарало се о актуелним политичким дешавањима у ЕУ, државама чланицама ЕУ, као и изазовима са којима се Европа данас суочава.

Истакнута је захвалност на успешно организованом састанку Савета омладине Европске народне партије који је прошле седмице одржан у Београду уз подршку председника СНС-а и председника Србије Александра Вучића, интернационалног секретара СНС-а и министра за европске интеграције Јадранке Јоксимовић и Уније младих СНС-а.

Такође, у разговорима са представницима ЕПП-а министарка Јоксимовић разговарала је о реформском путу Србије, досадашњем напретку оствареном на плану европских интеграција, као и актуелној ситуацији у региону, а председник ЕПП-а Џозеф Дол је изразио подршку одговорној политици усмереној ка стабилности и регионалној сарадњи коју је Србија показала у претходном периоду.

На Политичкој скупштини у Бриселу усвојена је Резолуција о борби против радикалног исламског тероризма - у којој је истакнута потреба за већом сарадњом са земљама Западног Балкана, Резолуција о изазовима ширења лажних вести, Резолуција о борби против насиља над женама, као и друге резолуције из области социјалне политике, етичког понашања у политици, дигитализацији и другим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво