Вулин и амбасадор УАЕ: Садржајни односи у области одбране

Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији Џум Рашид ел Џахери оценили су да је претходни период обележила све динамичнија и садржајнија билатерална сарадња у области одбране.

О садржајнијој сарадњи у области одбране, како је констатовано, сведочи све већи број узајамних посета високог нивоа, као и реализација различитих врста и нивоа обуке.

Као посебно значајно издвојено је и успешно тестирање самоходне хаубице "Нора Б-52" 155 милиметара у пустињским условима, којем је Вулин присуствовао приликом недавне посете УАЕ, саопштило је Министарство.

Министар одбране потврдио је приврженост Србије развоју и сталном јачању пријатељских и стратешких односа са УАЕ.

Нагласио је да Србија остаје поуздан и искрен пријатељ УАЕ, а да је и посебну ноту укупној сарадњи, а тиме и сарадњи у области одбране, дала и последња посета председника Србије Александра Вучића УАЕ и његов "изразито пријатељски однос са крунским принцом шеиком генералом Мохамедом бин Зајед ел Нахјаном".

Вулин је и изразио жељу да сарадња у области одбране достигне ниво укупних политичких односа две земље, па је замолио амбасадора Ел Дахерија да новом амбасадору УАЕ у Београду пренесе спремност и опредељење Министарства одбране за даље јачање сарадње.

Вулин је амбасадору УАЕ, коме се завршава мандат, захвалио на великом доприносу у зближавању двеју земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво