ЛСВ: Унутрашњи дијалог почети од суочавања са прошлошћу

Најбољи начин за покретање унутрашњег дијалога у Србији био би да се Србија и њени грађани најпре суоче са прошлошћу, сматрају у ЛСВ.

Напомињући да Лига инсистира на суочавању са прошлошћу и лустрацији од 2000. године, али да ниједна власт није била спремна да то спроведе, та странка наводи да су неки то опструирали, а други допустили да Закон о лустрацији застари и да одговорне не стигне правда.

"Тај пропуст, сада је искоришћен за директну и отворену рестаурацију политичког апарата Слободана Милошевића који се привремено склонио након 5. октобра 2000. године", наводи се у саопштењу ЛСВ које потписује генерлани секретар Бојан Костреш.

ЛСВ критикује то што актулена власт глорификује хашке оптуженике и осуђенике, а некадашње колеге и партијске другове именује на бројне функције.

"Људе попут Војислава Шешеља, Николе Шаиновића и њима сличних, суђења пред Хашким трибуналом, без обзира на то да ли су на крају ослобођени или и осуђени, амнестирала су од одговорности за многа друга зла за која би требало да им суди наша држава", истичу у ЛСВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије