ЛДП: Чепуринова изјава притисак Москве

Изјава амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина представља још један притисак Москве, која више ни не крије своје праве намере у односу према Србији и њеним грађанима, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Јасно је да нам званична Русија преко Чепурина поручује да је европски пут Србије немогућ и да ће користити сва средства да нас одврати од чланства у ЕУ.

Дестабилизација региона, подршка националистима и повратак у деведесете године представљају руску платформу која треба да послужи за обрачун са Западом, противно интересима Србије.

После неуспелог државног удара у Црној Гори и најављеног уласка Македоније у НАТО, Србија остаје последња прилика Москви на Балкану да преко ње угрози интересе оних са којима је у сукобу и тако спречи наше интегрисање са Европом, каже ЛДП у саопштењу.

Ово представља до сада најопаснију претњу демократизацији нашег друштва и тражи брже повезивање оних снага које разумеју да је раскид са идејом да се српски интереси остварују жртвовањем у име било кога, па и Русије, уско повезан са питањем опстанка идеје модерне, европске Србије.

Кризу на Косову и у Босни и Херцеговини Русија користи да цео регион гурне у нестабилност и тако заувек затвори прилику Србији да изгради друштво засновано на поштовању демократије, људских и мањинских права и слобода.

Што пре морамо предузети кораке који нас чвршће повезују са Европском унијом, отворити дијалог у друштву о неодрживости концепта војне неутралности и у савезништву са НАТО-ом тражити прилику за решавање питања безбедности земље.

Сувише времена смо изгубили на поделе у друштву које описују Србију као последњу земљу у Европи која, лутајући између Брисела, Москве и Вашингтона, маргинализује саму себе и нестаје под теретом заосталости, пише у саопштењу ЛДП-а поводом изјаве руског амбасадора у Србији Александра Чепурина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије