Удовичић на Међународном омладинском форуму у Египту

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, као специјални изасланик председника Србије, борави у Шарм ел Шеику до 7. новембра због учешћа на Међународном омладинском форуму који се одржава под покровитељством председника Арапске Републике Египат Абдел Фатах ел-Сисија.

Вања Удовичић је учешће на форуму започео је билатералним сусретом са министром омладине и спорта Египта Кхалед Абдел Азизом, са којим је разговарао о успостављању сарадње две државе у областима омладине и спорта, саопштено је из његовог кабинета.

Удовичић је том приликом истакао је значај потписивања Меморандума о разумевању о сарадњи у области омладине и спорта, а с циљем стварања услова за интензивну размену искустава, спортиста, стручњака у спорту, организацију спортских и омладинских кампова, размене младих и друго.

Министар се данас састао и са министром омладине, спорта, информисања и радиотелевизијског емитовања Индије Радзиварданом Синг Ратореом, са којим је, такође, разговарао о будућој сарадњи.

Индијски министар је Удовичићу честитао велике спортске успехе Србије и изразио велико интересовање за сарадњу двеју држава у будућности.

Арапска Република Египат је од 4. до 10. новембра домаћин за више од 3.000 младих из целог света који ће кроз панел дискусије имати прилику да са високим домаћим и светским званичницима дискутују о глобалним изазовима попут миграција, тероризма, одрживог развоја, различитости култура и цивилизација и улози коју млади могу имати у спречавању сукоба.

Поред активног учешћа на самом Форуму, Удовичића очекују се и бројни билатерални сусрети са државним званичницима земаља учесница, на којима ће се разматрати како унапређење постојеће сарадње, тако и иницирати успостављање будуће сарадње у области спорта и омладине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије