Милићевић: Неосновани напади на Дачића

Србија је захваљујући успешним дипломатским активностима значајан фактор у међународној заједници, изјавио је шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић поводом, како наводи, неаргументованих напада приштинских власти, али и дела опозиције у Србији на шефа дипломатије Ивицу Дачића.

"Када је реч о приштинским званичницима, можемо да разумемо да оно што је добро за Србију није добро за њих, у контексту одбране наших националних и државних интереса, али не можемо да разумемо ставове појединих опозиционих посланичких странака", навео је Милићевић у писаној изјави достављеној Танјугу.

Каже да се успешне активности наше дипломатије огледају у значају државе Србије као фактора мира и стабилности у региону, јачању дипломатских веза са свим земљама света као и успешној економској, политичкој, културној и свакој другој позицији коју Србија има и због које је поштована и уважавана држава.

"Са друге стране, сведоци смо континуираних, неоснованих и неаргументованих напада приштинских званичника али и појединих опозиционих посланичких група и странака, које покушавају да умање рад и резулате министра спољних послова Србије Ивице Дачића и спољне политике Владе Србије", наводи Милићевић.

То је, сматра, још један одраз немоћи, неспособности и неспремности појединих опозиционих посланичких група да о најважнијим питањима за Србију, питањима која се тичу будућности Србије, разговарају аргументовано.

Милићевић каже да то што је неко опозиција владајућој коалицији не значи да треба да буде опозиција свом народу и држави.

"Ваљда је логично да и позиција и опозиција увек буду на страни своје државе и грађана. Свако ко је мислио да Влада Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, неће радити озбиљно, одговорно и посвећено у најбољем интересу државе и грађана, јесте заправо шарлатан", закључује Милићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара