Вулин: Интензивно се ради на модернизацији војске

Министар одбране Александар Вулин обишао је касарну "Југовићево" у Новом Саду и поручио да се посебно води рачуна о материјалном положају сваког припадника Војске Србије, јер, војска, као најцењенија институција, мора да буде и једна од најпожељнијих.

Александар Вулин је рекао да се ствари у ВС "мењају набоље".

"Након деценија неулагања у развој ВС, интензивно се ради на њеној модернизацији, а посебно се води рачуна о материјалном положају војника. Повећали смо им дневнице, увели солидарне награде за рођење детета, могућност рефинансирања стамбених кредита, разговарамо са Градом и Покрајином о томе како да обезбедимо запошљавање њихових супружника, јер нам је циљ да учинимо војнички позив атрактивнијим", казао је Вулин.

Такође, истиче да је, у сарадњи са градом Новим Садом обезбеђена и могућност да деца припадника ВС, без обзира уколико је један од супружника незапослен, конкуришу за вртић и добију могућност да и на тај начин олакшају свој живот. 

"Све су то мере које ће, сигуран сам, војнички позив учинити атрактивнијим и оно што сваки грађанин Србије зна, војска као најцењенија институција мора бити и једна од најпожељнијих институција", рекао је Вулин. 

Поновио је да је на аеродром "Батајница" стигла прва група руских авиона "миг" и додао да су у току интензивне припреме за 20. октобар када ће бити представљени "мигови", на Дан ослобођења Београда.

"Синоћ је на аеродром Батајница стигла прва група дуго очекиваних 'мигова', стигла су два 'мига 29', а до петка ће стићи преостали. Наше ваздухопловство се развија, као и читава наша армија и у следећим корацима, очекујемо да ћемо добити и војно-техничку помоћ из области копнене војске, и на тај начин ћемо наставити да јачамо нашу земљу" рекао је Вулин у Новом Саду приликом обиласка касарне. 

Најавио је да ће тада бити представљен и "пројекат 1.500" који показује како изгледа најмодерније опремљен војник и Војска Србије каквој се тежи.

"Позивам све грађане да 20. октобра буду са нама, дођу на аеродром Батајница и поделе понос што је војска Србије све боља и све јача" поручио је Вулин.  

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је убеђен да се заједничким деловањем нашој војсци могу обезбедитити најмодернији и најфункционалнији услови за рад на територији Новог Сада.

"Оно што јесте кључно да смо сви заједно, и потпредседник Покрајинске владе и ја, обојица припадници резервног састава војске Србије, окупљени око истог циља, а то је да наша држава буде јача у сваком погледу", рекао је Вучевић.

Министар одбране Србије Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије (ВС) Љубиша Диковић, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, посетили су касарну "Југовићево" у Новом Саду и разговарали о решавању стамбених питања припадника војске и о војној имовини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије