ДЈБ: Новогодишња расвета наставак корупције и ругање сиромашнима

Одлука београдских власти да ове године за новогодишњу расвету издвоји око 190 милиона динара наставак је коруптивних послова градске власти предвођене градоначелником Синишом Малим и директно ругање сиромашним грађанима Србије, оценио је покрет Доста је било (ДЈБ).

Око 1.300 нових украса купљено је поново од фирме 'Кип Лајт' за 170 милиона динара, док ће за поправку украса Београђани платити још 17,5 милиона динара, иако су украси под гаранцијом, наведено је у саопштењу Покрета.

"Овоме треба додати трошкове струје од око 2,5 милиона динара јер ће украси које градске службе увелико постављају по београдским улицама, засветлети мимо сваке логике почетком новембра, а ко зна када ће бити скинути јер су и прошлогодишњи бљештали скоро до почетка пролећа 2017", навео је покрет Доста је било у саопштењу.

Подсећа да Београд већ неколико година набавља украсе баш од фирме "Кип Лајт", а портал Пиштаљка је, како наводи, утврдио да је реч о намештеном тендеру пошто је Град тражио да се купе искључиво украси грчког произвођача које у Србији продаје само та фирма.

"Прошле године је за украшавање потрошено 150 милиона динара, а 2015. више од 50 милиона динара што значи да је београдска власт за последње четири године само на новогодишње украсе потрошила око четири милиона евра новца грађана Србије и Београда. Ако Синиша Мали није знао шта да ради са толиким парама, подсећамо га да у Србији и у Београду број корисника народних кухиња већи из године у годину", наводи ДЈБ.

Истиче да "његове нове сијалице износе две трећине годишњих буџетских издвајања за цео Црвени крст Србије".

"Указујемо Малом и да он ове године за нове лампионе намерава да издвоји четири пута већу суму него што је ове године опредењено за обнову народних кухиња у Србији. Да ће његове сијалице коштати као целокупна подршка Владе Србије развоју задругарства у Србији или као четвртина расхода ове државе на превентивне здравствене прегледе", наводи се у саопштењу ДЈБ-а.

Радници "Јавног осветљења" почели су у петак, 29. септембра постављање новогодишњих украса у центру Београда - у Кнез Михаиловој улици, а неки медији су јавили да су већ окићени делови Новог Београда, Бањице и Дедиња.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије