СПО: Донети одлуке утемељене на стварности, а не митовима

Главни одбор СПО-а закључио је да би поводом уставних промена и унутрашњег дијалога о Косову требало донети стратешке одлуке за државу утемељене на стварности, а не на еповима, митовима или на лажној пропаганди да је Запад "антиправославни и антисрпски".

ГО СПО-а сматра и да што пре, без признавања косовске независности, треба постићи споразум о "свестраној сарадњи наше државе са Косовом", наводи се у саопштењу странке.

СПО оцењује и да треба отворити најширу демократску расправу о најбољим стратешким одлукама по нашу државу и народ, а прецизира да одлуке треба да буду утемељене на географској, геополитичкој, економској, развојној, демократској и демографској стварности, а не на "средњевековним еповима и митовима или на лажној и опасној пропаганди да су Европа и Запад антиправославни и антисрпски".

Такође, СПО оцењује да ће применом свега већ договореног Бриселским споразумом бити створени услови за "постизање договора о пуној сарадњи Србије са Косовом".

СПО указује да тај договор мора подједнако да уважава и вољу доминирајуће албанске већине и вољу и право српског народа на слободан и безбедан живот на тој територији, као и да његова историјска и религијска баштина буду заштићене у складу са највишим европским стандардима.

На седници је такође оцењено да чланство Србије у ЕУ нема алтернативу и да је због тога, како се наводи, неопходно из Устава уклонити све антиевропске одредбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије