Дачић: Нисам се свађао са Вучићем због места премијера

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић демантовао је спекулације да се са изабраним председником Србије Александром Вучићем посвађао око премијерског места и поновио да то није никада био услов за коалициону сарадњу и подршку на председничким изборима.

"Милион пута сам рекао да никаквих договора о месту премијера није било и да ја нисам подржао Вучића због премијерског места, већ због наших даљих политичких планова и сарадње, и заједничких циљева", изјавио је Дачић Танјугу.

Он је нагласио да ће одлуку о новом премијеру донети Вучић.

"Нисмо разговарали о томе, нити смо се спорили и свађали, како је наведено у неким медијима. Напротив, данас смо више пута разговарали о важним темама. Он је сам у изјавама изнео више опција и о томе ћемо разговарати када буде време за избор нове Владе", додао је Дачић.

Подсећајући да је већ био премијер, он је додао: "И шта онда и ако не будем поново премијер? Нећемо се сигурно свађати око тога. То је споредно, важан је наставак наше сарадње и коалиције и стратеско планирање."

Дачић је указао да сада замењује Вучића као премијера због његовог одласка на дужност председника Републике.

"Трудићу се да тај посао обавим добро и сутра већ водим делегацију Србије на Економски форум у Санкт Петербургу, такозвани руски Давос, где ћу говорити на отварању и срести се са руским званичницима. Надам се да ће моје замењивање премијера бити кратко и да ћемо убрзо имати новог премијера и нову Владу", напоменуо је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара