Харадинај: Србија непријатељ Косова; Вулин: Злочинац вређа Србију

За Рамуша Харадинаја, кандидата за покрајинског премијера, Србија је непријатељ Косова. Министар Александар Вулин каже да злочинац Харадинај вређа Србију јер верује да ће некажњено поновити злочин.

Одговарајући на новинарско питање, Харадинај је рекао да је партнер Косова Албанија, али и Хрватска, Аустрија, Немачка, не и Србија. Београд је, према његовим речима, нико и ништа, неважан.

Себе види као способнијег од изабраног председника Србије Александра Вучића јер је, каже, лично учествовао у стварању тзв. државе Косово, док је Вучић наследио државу створену пре 200 година.

Реагује министар Александар Вулин. Каже да је Харадинај злочинац који је убијао децу, жене, пљачкао и силовао.

Само лудак би, истиче Вулин, поредио Харадинаја са Вучићем, "а Харадинај је луд од проливене крви".

Некажњени злочинац вређа Србију јер, сматра Вулин, верује да ће некажњено поновити злочин.

"Време је да Европска унија и Унмик кажу да ће Харадинај бити заустављен у покушајима да изазове крвопролиће на Косову и Метохији, и због Срба и због Албанаца", поручује Вулин и додаје: "Ако они то неће, неко сигурно хоће."

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара