Кавалера са српским министрима о напретку Србије у евроинтеграцијама

Директорка за Западни Балкан при Генералном директорату за политику суседства и преговоре о проширењу Хеновева Риуз Калавера разговарала је са српским министрима о даљем напретку Србије на путу ка ЕУ.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и Хеновева Руиз Кавалера разговарали су о напретку који је Србија остварила у евроинтеграцијама, са посебним освртом на поглавља 23 и 24.

Како је саопштено из МУП-а, Стефановић и Кавалера сложили су се да је неопходно предузети све потребне напоре како би се активности у оквиру тих поглавља реализовале, а пре свега домаћи законодавни оквир ускладио са правним тековинама Европске уније.

Стефановић се захвалио на недавној донацији ЕУ и нагласио да донирана возила већ увелико доприносе ефикаснијој контроли наше границе.

Недавно упућивање српског официра за везу у седиште Европола, како је оценио Стефановић, још један је корак ка ефикаснијој сарадњи на заједничком очувању безбедности и европских вредности.

Министарка правде Нела Кубуровић и директорка за Западни Балкан при Генералном директорату за политику суседства и преговоре о проширењу Хеновева Риуз Калавера оцениле су да поглавља 23 и 24 представљају "највеће изазове" у даљем напретку Србије ка пуноправном чланству у ЕУ.

Кубуровићева и Калавера су током разговора у Београду оцениле да имплементација акционих планова за та поглавља подразумева "највећи рад и посвећеност", саопштило је Министарство правде.

Наводећи да је Министарство правде главни координатор за спровођење Акционог плана за преговарачко Поглавље 23, Кубуровићева је казала да испуњење активности предвиђених тим планом, зависи од 49 институција које су њиме обухваћене.

Она је додала да Акциони план јасно дефинише коју меру и у којем року свака од тих институција треба да реализује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара