Вучић са синдикатима: Србија похваљена за социјални дијалог

Председник владе Србије Александар Вучић разгварао је са председницима два репрезентативна синдиката у Србији, Савезом самосталних синдиката Србије и Уједињеног гранског синдиката Независност, као и са генералним секретаром Европске конфедерације синдиката и том приликом је констатовано да је Србија похваљена за напредак у области социјалног дијалога.

Како је саопштено из Владе Србије, Вучић и његови саговорници су се сагласили да је видљив напредак остварен у области преговарања свих социјалних партнера - Владе Србије, синдикалних организација и послодаваца.

У Србији је, оцењено је, од доношења новог Закона о раду потписан највећи број колективних уговора у јавној управи и јавном сектору.

Позитивно је оцењен напредак у реформама које Србија спроводи на свим пољима и истакнуто да синдикате посебно радује податак да се већ три године за редом смањује стопа незапослености, коју прати отварање нових радних места.

Са премијером Вучићем су разговарали председници СССС Љубисав Орбовић, и Уједињених гранских синдиката Независност Зоран Стојиљковић, и генералн секретар Европске конфедерације синдиката Лука Висентини.

Састанку су присуствовали министар привреде Горан Кнежевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара