Шешељ: Не дајем оставку, делом се слажем са протестима

Лидер радикала Војислав Шешељ изјавио је да не планира да се повуче са чела Српске радикалне странке иако није задовољан резултатима избора, као и да се слаже са већином захтева са протеста "против диктатуре".

Шешељ је на конференцији за новинаре изјавио да у његовој странци није било ниједног захтева за његовом оставком и да он то неће урадити, да није било никаквих препирки са његовим замеником Немањом Шаровићем, али и да има неких од његових најближих сарадника који "би шчепали ту оставку и не би је пуштали".

Што се његове изјаве "да свако ко освоји мање гласова од Белог на изборима треба да се повуче из политике" тиче, лидер радикала каже да није тачна и да ће оном ко је доносе пред њега "одмах дати 1.000 евра".

Лидер радикала је рекао да СРС није организатор протеста "против диктатуре", али да им се не супротставља, те да већину захтева подржава.

Први захтев са којим је СРС сагласна, рекао је Шешељ, јесте да "треба сменити неке од чланова РИК-а али не све".

Они које не треба сменити, каже Шешељ, јесу они из СРС-а, јер су се они "борили да се избори доследно спроведу, поготово на КиМ".

Како је рекао, "подржава и смену комплетног РЕМ-а, али га допуњава захтевом да су у Србији врати систем државне телевизије, са вишестраначким управним одбором и контролним телом, које би контролисало електронске медије".

Трећи захтев, који је Шешељ у име СРС подржао јесте да се "смени руководство РТС-а и РТВ-а", јер, како је рекао, "реч је о неморалним људима без карактера који се продају за новац и никада нису савесно обављали свој посао".

Такође, додао је, радикали се слажу и са захтевом да Маја Гојковић поднесе оставку на место председника Скупштине Србије.

Оно што не подржавамо, рекао је Шешељ, то што на протесту учествују "Жене у црном".

Како је рекао, странка није задовољна резултатима председничких избора, те ће проучити зашто је до таквих резултата дошло.

Наводећи зашто мисли да је СРС подбацила на изборима, Шешељ, као главне разлоге види то што је за њега "на телевизијама са националном фрекфенцијом било мало простора, поготово у односу на Александра Вучића".

На крају Шешељ је рекао да Вучићу није честитао и неће победу на изборима јер како је рекао, у борби нису били равноправни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара