СНП: Именовање Готовине - скандал и провокација за Србе

Српска народна партија сматра да је именовање Анте Готовине за специјалног саветника министра одбране Хрватске представља нечувени скандал и провокацију не само за Србију већ за читав српски народ.

Чињеница да ће о државној безбедности Хрватске савете од сада давати човек који је директно одговоран за убистава хиљада Срба у Хрватској и Босни и Херцеговини говори не само о злочиначком наслеђу и у садашњој хрватској Влади, него и о наивности многих у Србији да ће нови премијер из ХДЗ-а, странке која је најодговорнија за злочине над Србима почињене у "Бљеску" и "Олуји", променити политику ове државе.

"Оваква одлуке хрватске Владе да именује Готовину на овако високо место у државној хијерархији је још један доказ да је у основи хрватске државе величање злочина и мржње над Србима", оцењује СНП.

У исто време, како се додаје, ми у Србији доносимо одлуке да кривично санкционишемо негирање пресуда судова који су Србе прогласили геноцидним народом а осведоченог злочинца Готовину прогласили невиним.

"Време је да Србија најснажније покрене активности у заштити права Срба у Хрватској, снажном осудом овакве срамне одлуке хрватске Владе и изношењем свих доказа пред надлежним међународним институцијама о злочинима Анте Готовине и странке ХДЗ која га подржава и поставља на овако високе државне функције, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије