СНС: Критика рационализације јавне управе лицемерје ДС-а

Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад саопштио је да саопштење Градског одбора Демократске странке у коме та странка критикује рационализацију јавне управе, представља још један пример "лицемерја странке" којој су, по оцени СНС-а, "одбројани дани" на политичкој сцени Србије.

У саопштењу новосадске СНС наводи се да странка и овог пута пита демократе зашто начин рационализације који сада предлажу нису спровели током три мандата своје владавине у Новом Саду.

"Зар им нису били довољни периоди од 1996. до 2004. и од 2008. до 2012. године, а то је читавих 12 година, да спајањем смање број градских предузећа и да, како сада предлажу, број градских управа смање за трећину?", пита СНС.

Све те идеје, додају, потичу од оних који су 16 година крили број запослених у покрајинској администрацији, а на градском нивоу постигли недостижан рекорд у запошљавању у једном дану 130 у „Градском зеленилу,“ неколико дана пре одласка са политичке сцене.

У саопштењу се додаје да "није ни чудо што је годинама у Војводини кружио виц да запослени у Бановини сваког дана морају да пожуре на посао како би нашли слободно место за седење".

Српска напредна странка се, како се истиче у саопштењу, победом на изборима на сва три нивоа у држави, суочила са катастрофалним стањем у буквално свим областима", а сада се, како се наглашава по извештајима представника ЕУ у Србији успешно спроводе започете реформе, а истовремено из дана у дан у нашу земљу стижу велике светске компаније.

"Питање је зашто се то није догађало током владавине Демократске странке? Одговор је врло јасан –онима којима је једини циљ био и остао пљачка онога што још није опустошено није било у интересу да створе повољан амбијент за страна улагања", каже се на крају саопштења.

Градски одбор ДС Нови Сад саопштио је да ће Градска власт у Новом Саду постати прва локална власт у историји која је у процесу рационализације јавне управе повећала администрацију.

"На седници Скупштине града заказаној за 18. новембар одборници ће одлучивати о предлогу власти да се два јавна предузећа - Завод за изградњу града и Пословни простор - прогласе за нове управе, чиме ће се број градских управа, са досадашњих 15, повећати на 17", каже се у саопштењу ДС-а.

У том саопштењу се истиче да ДС предлаже да се број градских управа смањи за трећину, а да се поједина јавна предузећа споје у једно, чиме би, како стоји у саопштењу, "јавни сектор без великих ломова и скупих трансформација постао ефикаснији и јефтинији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара