Шешељ за Политику: Нисам чуо негативне реакције ни од кога озбиљног

Оправдана реакција на бахат однос власти и Брисела према српским посланицима или начин да опозиција предвођена Војиславом Шешељем убере још неки политички поен, наносећи штету међународном угледу земље – на то би се могла свести дискусија у јавности, пошто су лидери СРС-а и Двери онемогућили шефа Делегације ЕУ да представи Извештај ЕК у Скупштини, пише "Политика".

Из грађанског дела опозиције која се није прикључила протесту, као и од представника власти, стижу поруке да је то што је учинио Шешељ недопустиво.

Лидер СРС-а, међутим, за Политику тврди да није чуо негативне рекације "ни од кога озбиљног" и да су се узбуниле само "прозападне структуре, које су и увеле праксу понижавања Србије" још у време кад је он био у Хагу.

"За десет година, ако им је веровати, представници ЕУ овако долазе на седнице Одбора, председавају тим седницама и подносе Извештаје на енглеском. А сад сам на видео-снимку видео, јер тад нисам био у сали, да је Давенпорт, кад је улазио, кренуо заиста да седне на место председавајућег као да му то припада по неком праву. Крајње је време да се уведе ред у овој земљи", каже Шешељ.

Додао је да није непримерно што је пуштао музику Давенпорту јер је то учинио у паузи заседања, а број телефона му је, каже, тражио да би му послао текст српске песме о Трампу.

Посланик СНС-а Игор Бечић тврди за Политику да је све урађено како процедура налаже и да није било пропуста.

Социолог Владимир Вулетић за Политику каже да је лидер СРС-а искористио ситуацију да направи од свега тога "перформанс и параду", какви се не виђају често откако се вратио у парламент.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара