Новости: Сведок открио на полиграфу ко је пратио Вучића

Полиграф потврдио сазнања А. С. о екипи која је осматрала кретање премијера Александра Вучића, сазнају "Вечерње новости".

Сведок А. С. је испричао истражним органима ко су људи који су у дужем временском периоду осматрали станове – премијера Александра Вучића и његовог брата Андреја на Новом Београду, а полиграф је потврдио да говори истину, сазнају Вечерње новости.

У тексту на сајту Вечерњих новости наводи се да је, према добро обавештеним изворима, сведок испричао да се иста екипа распитивала о кретању и навикама председника Владе и чланова његове породице.

"Идентитет ових људи је познат обавештајцима и у току је потрага за њима, а сумња се да су после проналажења 'рено мегана' пуног оружја, у гаражи на Новом Београду – напустили Србију", наводи лист.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је МУП дошао до нових сазнања која указују на то одакле је могло да буде пребачено оружје пронађено у близини породичне куће премијера Вучића у Јајинцима и на Новом Београду.

"Дошли смо до озбиљних закључака који указују на нешто што ми мислимо да може да буде један од праваца који смо раније елиминисали, да је оружје остављено ту да га неко пронађе. Ситуација у вези са целим случајем није наивна и жао ми је што неки нису схватили озбиљност ситуације и покушали да тај случај маргинализују", рекао је Стефановић.

Стефановић истиче и да се МУП не оглашава јер је у току озбиљна истрага.

"Хоћемо да јавности презентујемо цео резултат и надамо се да ћемо да приведемо одговорне особе. Верујем да правац у коме сада иде истрага може да буде истинит", навео је министар.

Према информацијама које су објавиле Новости, из Хрватске и Босне и Херцеговине стигли су и први подаци о пронађеном оружју у Јајинцима. Нашим службама су достављени дописи у којима се наводи ко је "задуживао" ратну опрему која је пронађена у Јајинцима. За неке комаде наоружања није било могуће утврдити порекло јер су серијски бројеви избрисани, а за поједине се сматра да су украдени из војних складишта, пише тај лист.

"Такође, безбедњаци су до сада узели изјаве и ДНК узорке око 200 особа, за које се преко базних станица мобилне телефоније утврдило да су били у Јајинцима, у данима пре проналажења пакленог товара", наводи се у тексту.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије