Активна развојна подршка Уједињених нација Србији

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са Иреном Војачковом Солорано, сталним координатором УН тима у Србији, са којом је разговарала о спровођењу реформи и будућим правцима помоћи УН.

Јоксимовић и Ирена Војачкова Солорано указале су на важност наставка процеса спровођења структурних реформи, као предуслова за напредак друштва и превазилажења структурних проблема који су годинама били отежавајући фактор развоја, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министарка је оценила да је досадашња сарадња са УН агенцијама била интезивна, ефикасна и од великог значаја за Србију.

Саговорнице су разговарале о облицима техничке помоћи УН у областима које су значајне за остваривање дугорочних циљева који се првенствено односе на процес приступања и спровођења реформи.

Посебно је наглашен значај оквирног развојног партнерства између Владе Србије и тима Уједињених нација, који је дефинисан стратешким документом којим се ближе одређују основе помоћи и подршке система УН и агенција Уједињених нација укупном економском и социјалном развоју Србије у наредних пет година.

Такође, посебно су истакле важност помоћи када је у питању друштвени развој и развој људских ресурса али и заштита животне средине, посебно на локалном нивоу.

Ирена Војачкова Солорано је нагласила да систем УН агенција стоји на располагању за пружање подршке спровођењу националних стратегија са посебним акцентом на остваривање одрживих циљева развоја УН до 2030. године и на процес европских интеграција Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара