Поповић: Влада треба да заштити силованог српског дечака

Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић позвао је Владу Србије да заштити интегритет српског дечака и да хитно од аустријских државних институција затражи званично објашњење на основу чега је Виши суд у Аустрији донео одлуку да поништи пресуду за силовање које је извршио "агресивни и обесни" мигрант из Ирака.

"Одлука Вишег суда у Аустрији да поништи пресуду мигранту који је силовао дечака српског порекла у Бечу, оправдава насиље, разврат и педофилију и афирмише их као нове заједничке вредности Европске уније. Да ли Србија заиста треба да иде у такву Европску унију где без казне пролазе они који силују децу", наводи Ненад Поповић у саопштењу.

Поповић оцењује и да оштра реакција председника Русије Владимира Путина, којом је осудио одлуку Вишег суда у Аустрији да поништи пресуду мигранту за силовање српског дечака, представља снажну потврду исправности политике СНП према питањима мигрантске кризе и европских интеграција.

У саопштењу указује да се не сме дозволити да председник Русије буде једини који је подигао глас против неправде нанете силованом српском дечаку и његовој породици, а која указује на гажење елементарних начела људских права и демократије у Европској унији.

Поповић сматра да се мигрантска политика Европске уније води на штету европских народа, јер се мигрантима дозвољава да буду изнад закона.

"Мигранти прелазе границе без основних идентификационих докумената, не подлежу безбедносним проверама, врше најтеже облике насиља, као што је случај силовања дечака у Аустрији, знајући да ће за своја кривична дела бити аболирани. То је политика која урушава темељне вредности европске цивилизације и прети да читав европски континент уведе у трајно стање панике и страха", упозорио је Поповић.

Судије Вишег суда у Аустрији су 20. октобра ставили ван снаге пресуду изречену у јуну против Ирачанина који је силовао дечака од 10 година.

Наиме, прва инстанца је осудила Ирачанина на шест година затвора, а Виши суд је сада наложио делимично понављање суђења.

Судије Вишег суда сматрају да је било пропуста приликом изрицања пресуде.
Силовање се догодило крајем прошле године,али је то обелодањено тек у фебруару ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара